Malin Langörgen

Trend - Armband

Kategori: passion for fashion

Som ni har kanske har märkt så tycker jag om att pyssla ihop egna smycken och drömfångare. Jag tänkte visa ett armband jag gjorde förra veckan just för att det är så enkelt och billigt att göra det själv. Ett sånt här armband kostar väl kanske 129kr på typ Gina eller liknande. Det här armbandet kostade mig 15 min och cirka 30kr + att man får material över, till exempel så innehåller låspacketet 10 st för 7 kr, man använder inte 1m läder men det är det man köper och det kostar 6kr. Fördelen med att göra själv är inte bara priset utan att du kan blanda färger och smycket hur du vill, lägga dit extra pärlor och helt enkelt ha sånt som en affär inte erbjuder. De här armbanden har blivit allt vanligare och det är ett sådant jag tänkte visa! Plus att frost08 har 25% på sina produkter hela månaden ut!!


För att göra ett sånt armband behöver du:
 
Läderband 
Ändfästen 
Lås och ringar 
Budskapsring 
Metallhängen ,ifall du vill ha något annat än en budskapsring, tex ett kors
Spetstång - till att öppna öglorna, ringarna till låset
Lim
Sax


Steg 1
Bandet, för att få ihop armbandet måste du ha bandet dubbelvikt. Mät hur mycket du behöver för handleden och dubbla det. Klipp av det på mitten, sen den delen på mitten. Då har du de två band du ska fästa i varsin del av mitten smycket. Detta fästs med en speciell knut. Mitten av bandet skapar en öggla, gå in med änden på bandet i öglan och dra till. Samma sak på andra sidan. För att sedan kunna sätta dit ändfästen, justera så att ändarna på bandet är lika långa!

 


Steg 2
Ändfästen, man måste ju kunna stänga armbandet. Sätt bandändarna mot varandra, ha på lim och tryck in dem i ändfästet, låt torka. På ena sidan kommer låset sitta, där sätter man även i en ring och lås, på andra sidan kan man behöva en ring, beror på låsets storlek annars kan man hacka i det i ändfästet som det är! Använd tång till att öppna ringen och sätt i delarna (har du ingen tång funkar tänderna också, haha)

 
KLAR!
 
Så där enkelt var det, jag använder mig från material av Panduro och frost08 ,här nedan har jag även plockat ut lite andra mellandelar som frost08 erbjuder! Lycka till!

 Kommentera inlägget här: